Nadenken over je testament

Nadenken over je testament

Vaak begin je pas met nadenken over een testament als je van dichtbij een overlijden meemaakt en je ziet dat het allemaal niet zo goed geregeld is. Of als er veel mensen tegelijk overlijden, zoals bij een vliegtuigongeluk.

Maar een testament is belangrijk. Wie zorgt er voor uw kinderen als u er niet meer bent? Wie is uw erfgenaam als u wel een partner hebt maar niet getrouwd bent? Kan uw ex-partner nog erven via uw kinderen als u zelf komt te overlijden? Vindt u uw kinderen op hun 18e verjaardag oud genoeg om hun erfenis zelf te beheren? Wie moet de uitvaart regelen als er geen familie is die u dat toevertrouwt? Hoe zit het fiscaal nadat iemand is overleden? Waarom is het nodig een codicil te maken? Heb ik misschien een tweetrapstestament nodig?

TIP ! Wanneer kinderen uit verschillende relaties in één gezin wonen, heeft iedereen zijn of haar eigen idee over welk testament daar het beste bij past. De notaris kent de fiscale regels, maar begrijpt ook als geen ander dat emoties hierbij een grote rol spelen.